Przepis trochę odtwórczy, stary. Tzn zawsze zapisuję co dodałam do danej potrawy a potem gubię kartkę. Wiem, wiem. Zeszyt. Nigdy go znaleźć nie mogę.
Składniki:
kapusta pekińska
cebula
łyżka miodu
sos sojowy ciemny
ocet balsamiczny
por
chilli
przyprawa do potraw chińskich (no nie miałam i wrzuciłam jakieś zioła, trochę curry itp. - nie pamiętam dokładnie co)
Przepis:
Wszystkie składniki kroimy w cienkie paseczki i wrzucamy do woka. Smażymy na wolnym ogniu. W międzyczasie przygotowujemy w jakimś kubku mieszankę sosu sojowego, octu, miodu i przypraw, po czym dolewamy i dusimy jeszcze 15 minut, by wszystko się połączyło.
Z mojego doświadczenia powiem Wam, że warto wlać tutaj więcej sosu sojowego niż 3-4 łyżki.
Proponuję zjeść z ryżem no i oczywiście pałeczkami!
Smacznego!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńambitny przepis, nie ma co
OdpowiedzUsuń