środa, 22 lipca 2015

Makaron z tuńczykiem i warzywami

Ostatnio dużo w pracy siedzę, w domu remont, w dodatku kociak mnie dręczy na każdym kroku. Robię zdjęcia wszystkich potraw, ale jakoś nie mam czasu ich powrzucać. Jak w końcu usiądę i wszystko ogarnę to przez miesiąc nie będę musiała nic pisać :)



Składniki:
1,5 marchwi
pół cebuli
ząbek czosnku
ok 20 dag fasolki szparagowej
puszka tuńczyka
puszka pomidorów krojonych
tymianek
pieprz
sól

Fasolkę gotujemy al'dente i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy również makaron według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy marchew i czekamy aż wszystko zmięknie. Dodajemy fasolkę, smażymy 5 minut i dorzucamy tuńczyka. Po kolejnych 5 minutach wlewamy pomidory, dodajemy przyprawy. Czekamy aż się zagotuje. Podajemy z wcześniej przygotowanym makaronem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz