Ostatnio moja ulubiona kolacja. Bardzo polecam!
Składniki:
2 bataty
łyżka oleju
sól
chilli
2 bataty
łyżka oleju
sól
chilli
Do podania:
pół awokado
sok z ćwiartki cytryny
pieprz
pół awokado
sok z ćwiartki cytryny
pieprz
Frytki:
1. Bataty obieram i kroję na kształt tradycyjnych frytek.
2. Wrzucam do miski, dodaje olej i dokładnie mieszam.
3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak żeby się nie dotykały
4. Piekę ok. 30-40 minut w temperaturze 200 st.
1. Bataty obieram i kroję na kształt tradycyjnych frytek.
2. Wrzucam do miski, dodaje olej i dokładnie mieszam.
3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak żeby się nie dotykały
4. Piekę ok. 30-40 minut w temperaturze 200 st.
5. Po wyciągnięciu posypuję przyprawami.
Dip:
Awokado rozgniatam widelcem, dodaje sok z cytryny i pieprz. Dokładnie łącze.
Awokado rozgniatam widelcem, dodaje sok z cytryny i pieprz. Dokładnie łącze.
Smacznego!
Chciałabym Was również zachęcić do czytania mojego nowego bloga: Agnieszka na obcasach.
Serdecznie zapraszam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz