poniedziałek, 28 sierpnia 2017

Frytki z batatów

Ostatnio moja ulubiona kolacja. Bardzo polecam!

Składniki:
2 bataty
łyżka oleju
sól
chilli

Do podania:
pół awokado
sok z ćwiartki cytryny
pieprz



Frytki:
1. Bataty obieram i kroję na kształt tradycyjnych frytek.
2. Wrzucam do miski, dodaje olej i dokładnie mieszam.
3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak żeby się nie dotykały
4. Piekę ok. 30-40 minut w temperaturze 200 st.
5. Po wyciągnięciu posypuję przyprawami.

Dip:
Awokado rozgniatam​ widelcem, dodaje sok z cytryny i pieprz. Dokładnie łącze.

Smacznego!

Chciałabym Was również zachęcić do czytania mojego nowego bloga: Agnieszka na obcasach. 

Serdecznie zapraszam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz