poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Kakaowy pudding chia na mleku sojowym

Ostatnia sałatka z kurczakiem i kaszą gryczaną do lunchboxa zrobiła furorę. To bardzo miłe.
Dziś mam dość pracowity poniedziałek. Za godzinę mam wizytę u weterynarza z Trójką, pudełka na cały dzień zrobione a potem szybki bieg na pociąg, mam nadzieję, że zdążę bez problemu.

Moda na puddingi chia trwa. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, ale odpowiednie przygotowanie wszystko zmienia.

Składniki:
2 łyżki szałwii hiszpańskiej (chia)
pół szklanki mleka sojowego
łyżeczka kakao
łyżeczka masła orzechowego
migdały
banan



Mieszamy chia z mlekiem i wkładamy na noc do lodówki (mieszamy co jakiś czas). 
Rano wkładamy łyżkę puddingu do szklanki, następnie masło orzechowe, pudding chia, migdały, pudding i banana. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz