piątek, 4 sierpnia 2017

Sałatka z kurczakiem i kaszą gryczaną: lunchbox

Najpierw miało to być danie na gorąco, ale na zimno okazało się o niebo lepsze! Królowało w pracy w poniedziałek, wtorek, środę.... i zostało jeszcze troszkę na czwartek.
Ten tydzień był u mnie straszny. Pogoda doskwierała na tyle, że nie miałam siły zmyć nawet kubka po herbacie. Nie mówiąc już o jedzeniu. Królowały szybie smoothies. A Wy jak daliście sobie radę z upałami?

Składniki:
pół kilo piersi z kurczaka
paczka mrożonego szpinaku w brykiecie
100 g kaszy gryczanej
sól
pieprz
oliwa do smażenia


Kurczaka kroję w kostkę i podsmażam na oleju. Dodaję zamrożony szpinak, czekam aż się "rozpuści". Smażę przez kilka minut, doprawiam. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Do pudełka wrzucam wystudzoną kaszę i kurczaka. Mieszam, zamykam i do lodówki.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz