czwartek, 9 lipca 2015

Ciasto z wiśniami

Kocham to ciasto. Proste i można tam dodać różne owoce. W tym roku wypróbowałam już wiśnie i porzeczki. Pychota!

4 jajka
pół szklanki cukru
2 szklanki mąki
pół szklanki oleju rzepakowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
wydrylowane wiśnie




Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy powoli cukier. Dodać żółtka, olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na gładką masę. Piec 34-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ja również bardzo często robię takie ucierane ciasta :) Mniam ...

    OdpowiedzUsuń
  2. Lata nie jadłam ciast z wiśniami, może w końcu sama zdecyduję się zrobić. Fajnie wygląda :).

    OdpowiedzUsuń