niedziela, 28 lutego 2016

Jaglane placki jabłkowe

Pyszne, zdrowe śniadanko! Zdecydowanie polecam spróbować innej wersji placków z jabłkami.



Składniki na ok 8-10 placków:
3 jabłka 
2 jajka 
pół szklanki maki, 
10 łyżek płatków jaglanych, 
cynamon i kardamon
pół szklanki mleka
olej do smażenia




Jabłka obieram i kroję w kostkę. Wrzucam do miski. Dodaję jajka, mąkę i płatki jaglane. Jeśli jest zbyt gęste dolewam trochę mleka i przyprawiam. Na patelni rozgrzewam olej i robię "kleksy". Bardzo ważne, by nie próbować tych placków przesuwać zanim się z jednej strony dobrze nie upieką bo się rozpadną. Smażymy z dwóch stron, podajemy z domowym dżemem, np porzeczkowym.

Smacznego!

 
       alt="Student challenge">

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz