sobota, 27 lutego 2016

Jaglane kulki kokosowe

Piękna sobota, słoneczko świeci, odpoczywamy i gotujemy! Proponuję ten przepis na zdrowy, niedzielny deser po pysznym rosołku. Kuleczki wykonałam na podstawie tego wpisu, tylko lekko go urozmaiciłam.

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Agnieszka Nowak (@sniadaniedolozka)



Składniki:
0,5 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej według przepisu na opakowaniu
łyżka oleju rzepakowego
3 łyżki miodu słonecznikowego
1 łyżka siemienia lnianego
0,4 l wiórków kokosowych + wiórki do obtaczania



Polecam do lunchboxa!

Wiórki kokosowe z miodem łączymy na ciepłej patelni w jednolitą masę. Całość przenosimy do miski, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Łyżką nabieramy trochę masy i tworzymy kulki (czystą ręką najwygodniej, więc polecam często myć ręce), obtaczamy je w wiórkach i układamy na półmisku. Wstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki i jemy!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz