Składniki:
1 kg karkówki
2 papryki
4 małe cebule
4 pieczarki
3 małe marchewki
1 mały por
szczypta cynamonu
szczypta imbiru
sól
pieprz
chilli
Karkówkę kroimy w kostkę. Solimy, dodajemy pieprzu, imbiru, cynamonu i chilli. Dolewały łyżkę oleju, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie kroimy wszystkie warzywa w kostkę. Mięso smażymy. Dodajemy cebulę oraz marchew. Podsmażamy 5 minut i wlewamy nieco filtrowanej wody. Dodajemy resztę warzyw i dusimy około godziny. Na koniec jeszcze dosalamy. Do tego proponuję kaszę jaglaną (pomaga pozbywać się nadmiaru śluzu czyli możemy zacząć żegnać się z katarem i ma witaminy z grupy B, które w połączeniu z magnezem są świetne dla układu nerwowego).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz