poniedziałek, 15 lutego 2016

Papryka faszerowana czerwoną soczewicą

Nie mam nic przeciwko poniedziałkom. To oznacza nowy tydzień, nowe możliwości.... Na przykład kuchenne! Dziś wieczorem będę robić ciasteczka, skoro wczoraj wybrałam się do Ikei i kupiłam foremki do wycinania. Podobno związki się rozpadają przy okazji wypadów do Ikei. Mój się trzyma. Ale pamiętam jak kilka miesięcy temu wybieraliśmy kolor farby do salonu....


Składniki na jedną porcję:
papryka
pół szklanki czerwonej soczewicy
jajko
sól
chilli
słodka papryka
pół cebuli
2 ząbki czosnku
oregano
curry


Soczewicę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 200 st. Siekamy cebule i czosnek. Dodajemy do ugotowanej soczewicy. Dodajemy jajka, przyprawiamy. 
Odkrajmy górę z papryki, wyciągamy wszystko ze środka i dokładnie myjemy. Faszerujemy paprykę, przykrywamy "czapeczką" i wstawiamy do piekarnika na ok 20-30 minut. 

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Zawsze można ustalić wszystko przed wyjściem. Jeżeli wtedy się rozpadnie związek, to przynajmniej oszczędzi się czas i pieniądze :p

    OdpowiedzUsuń